Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Генпрокуратура та нардеп Береза гальмують запуск 4G – голова комітету ВР

Вівторок, 27 червня 2017 17:12

Дії народного обранця та Генеральної прокуратури призупинили запровадження в Україні мобільного зв’язку четвертого покоління.

Голова комітету Верховної Ради з інформатизації та зв’язку Олександр Данченко заявив, що найближчим часом підготує депутатське звернення про недопустимість дій, які заважають запровадити 4G в Україні. Про це сьогодні він повідомив під час зустрічі з представниками зацікавлених державних органів і учасників ринку, пише Новое Время.

Минулого тижня народний депутат Борислав Береза звернувся до Генеральної прокуратури (ГПУ). Він назвав "непрозорою" методику, за якою підраховуватиметься відшкодування операторам при здачі частот під 4G.

Підготовкою до 4G-тендеру займається Національна комісія регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ). Після звернення Берези суд надав Генпрокуратурі тимчасовий доступ до тих речей і документів НКРЗІ, які стосуються впровадження четвертого покоління стільникового зв’язку.

"Дії народного депутата Борислава Берези та ГПУ щонайменше викликають питання", - заявив Данченко. Він наголосив, що на сьогоднішнє засідання очолюваного ним комітету були запрошені і Береза, і представники ГПУ, однак ніхто з них не з’явився. "Щось нечисто із запитом депутата, щось нечисто з діями ГПУ", - прокоментував відсутність зазначених осіб Данченко. На звернення НВ Бізнес Борислав Береза відповів, що він сьогодні не в Україні.

Присутній на зустрічі голова НКРЗІ Олександр Животовський розповів, що підготовка до 4G-тендерів триває вже два роки. Впродовж яких усі учасники процесу дійшли згоди, тож чому саме зараз Генпрокуратура взялася за перевірку, йому незрозуміло. За підтримки галузі НКРЗІ ще цього року зможе розпродати радіочастоти для четвертого покоління, підкреслив Животовський.

Раніше НКРЗІ оголосила про намір провести в другій половині 2017 року два 4G-тендери, в діапазонах 2600 МГц і 1800 МГц. За підрахунками регулятора, початкова вартість частот в діапазоні 2600 МГц складе 2,3 млрд грн., а в 1800 МГц – майже 4 млрд грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%