Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Будь-якій розсудливій людині зрозуміло: не можна в умовах війни продавати землю - Вадим Рабинович

Середа, 28 червня 2017 18:49

Депутат Верховної Ради України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабинович закликав українців бути готовими зібратися на демонстрацію в Києві проти скасування мораторію на продаж української землі. Про це він заявив в інтерв'ю харківському 7-му телеканалу, передає «Сегодня».

«Якщо Верховна Рада винесе на розгляд питання скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі, ми прийдемо до Києва - і це будуть не тисячі, не десятки тисяч, а сотні тисяч людей. Ми не дамо продати українську землю, не дозволимо залишити наших дітей і онуків без головного багатства України. Українська земля - ​​це, якщо хочете, щось на зразок Сталінграда для нас: без землі життя в Україні не буде», - заявив нардеп.

Опозиційний політик запевнив, що, в разі необхідності, українці готові відстоювати свої права. «Ми зараз проводимо наради з регіональними організаціями, я їжджу по країні. Будь-якій розсудливій людині зрозуміло: не можна зараз, в умовах війни, економічної розрухи, тотальної бідності, продавати останнє наше загальнонародне багатство - землю», - підкреслив Вадим Рабинович.

Лідер партії «За життя» додав, що це - вимушений захід, оскільки сам він - не прихильник радикальних дій. «Я за демократичну і цивілізовану політичну боротьбу, але є речі, які стосуються кожного українця, його долі, його життя, життя і долі його дітей і онуків. У такі моменти потрібно мобілізуватися. Ми не відступимо, не дозволимо продавати землю», - резюмував Вадим Рабинович.

Як повідомлялося, в 2001 році в країні почали земельну реформу - 7 млн ​​українців отримали сільськогосподарські паї в приватну власність. Однак у 2002 році Верховна Рада заборонила продавати і купувати землю на перехідний період. У підсумку, 16 років вирішували, чи дозволяти угіддя виставляти на торги іноземцям та скільки землі може купити одна людина. У 2016 році в восьмий раз парламентарі продовжили мораторій - до 1 січня 2018 року.

Меморандум про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом за програмою розширеного фінансування передбачає прийняття закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%