Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рейтинг вузів України за показниками Scopus

Четвер, 29 серпня 2013 14:55

До бази потрапили 112 українських вузів

За підсумками другого кварталу 2013 р. до бази даних Scopus потрапили 112 вищих навчальних закладів України, що на 8 вишів більше ніж у липні минулого року. Про це пише портал Освіта.ua.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками у наукових виданнях. На сьогодні база даних Scopus постійно індексує більше 18000 наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша - кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.

За підсумками другого кварталу 2013 р. до бази даних Scopus потрапили 112 вищих навчальних закладів України, що на 8 вишів більше ніж у липні минулого року.

У порівнянні з минулим роком у першій двадцятці майже не відбулось змін. Як і раніше найвищий індекс Гірша серед вузів України мають Київський національний університет ім. Шевченка – 64, Харківський національний університет ім. Каразіна – 47 та Львівський національний університет ім. Франка – 39.

Четверту та п’яту позицію як і раніше посідають Одеський національний університет ім. Мечникова та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут».

На шосту сходинку піднявся Чернівецький національний університет ім. Федьковича потіснивши Донецький національний медичний університет ім. Горького.

Також, на дві сходинки піднявся Львівський національний медичний університет ім. Галицького, посівши 13-е місце. Український державний хіміко-технологічний університет покращив свій результат на одну позицію посівши 16-те місце.

Вперше до двадцятки потрапили Національний університет «Києво-Могилянська академія» (19-те місце) та Сумський державний університет (20-те).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%