Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аваков перерахував «майно Клименка», яке заблокують після обшуків

П'ятниця, 14 липня 2017 20:06

В рамках розслідування діяльності безпосередньо екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка буде описано і заблоковано майно групи компанії «ЮНІСОН», повідомляє «Економічна правда».

Про це у своєму блозі на УП написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами Клименко протягом 2011-2013 рр. на ім'я свого батька зареєстрував ряд офшорних компаній на Британських Віргінських островах і на Кіпрі.

«Гроші, виведені з бюджету за допомогою тих самих «податкових майданчиків», легалізовувались у європейських банках через ці офшорні рахунки – і поверталися в Україну, але вже приватним компаніям. З 2011 до початку 2014 року на рахунки компаній «ЮНІСОН», медіа-холдингу «Вєсті» і ще двох компаній з управління активами, власниками яких були родичі міністра і які обслуговували «сім'ю» Януковича, перераховано понад 788 млн. доларів США», - написав він.

Він написав, що «ЮНІСОН» за рахунок цих коштів придбала:

- 78 елітних квартир;

- 28 офісних приміщень;

- 5 будівель;

- 41 паркомісце;

- 11 земельних ділянок у Києві, Одесі та Донецьку;

- 23 автомобілі;

- 3 поверхи Торгово-розважального центру «Гуллівер» у Києві;

- 1000 залізничних вагонів.

За словами Авакова, «бізнес до сьогоднішнього дня (!) приносив дохід (Клименку, а, можливо, і «Родині»), в тому числі, був джерелом фінансування, (на жаль і ах!), медіа-холдингу «Вєсті».

«Майно, придбане на гроші, викрадені з бюджету – буде описано та заблоковано до остаточного рішення суду, яке, розраховую буде конфісковане на користь держави», - написав він.

В офіційній заяві «ЮНІСОН» заперечила усі звинувачення, звинуватила правоохоронців у рейдерстві і закликала припинити переслідування.

«Ми вважаємо, що відбувається фактичне захоплення наших підприємств і блокування роботи наших трудових колективів, який здійснюється під керівництвом вищих чинів прокуратури, а саме військового прокурора Анатолія Матіоса», - йдеться у заяві.

«Як відповідальні платники податків, наші компанії, в тому числі, сплачують військові збори в повному обсязі. Ми не розуміємо, чим це зумовлено така підвищена увага до нас саме військової прокуратури», - заявили в «ЮНІСОН».

Як відомо, у п'ятницю Головна військова прокуратура разом із Національною поліцією проводить комплекс обшуків у приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, в тому числі в медіа-холдингу «Вести».

Заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що за часи Майдана екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко вивів понад 788 мільйонів доларів.

Також він анонсував низку затримань в ході обшуків у рамках справи Клименка.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%