Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ООН допоможе Україні створити систему контролю якості рибних продуктів

Понеділок, 17 липня 2017 19:52

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України запустили проект, основною метою якого є створення в Україні національної системи безпеки і контролю якості продуктів харчування рибного походження, передає УНІАН.

Як повідомила прес-служба FAO, даний проект буде реалізований за фінансової підтримки уряду Норвегії.

«Для FAO реалізація даного проекту є надзвичайно важливою, особливо в умовах нещодавнього спалаху ботулізму в Україні через вживання рибної продукції. Серйозної уваги потребує той факт, що сьогодні не існує належного контролю за санітарно-технічними та санітарно-гігієнічними умовами виробництва... ФАО має значний досвід у наданні технічної підтримки в управлінні санітарними та фітосанітарними проблемами в інших країнах світу. У нас вже є напрацьована база інструментів з більшості питань, які повинні бути врегульовані в рамках цього проекту», - наводяться в повідомленні слова координатора програм розвитку FAO в Україні Михайла Малкова.

Наголошується, що реалізація проекту сприятиме поліпшенню української законодавчої системи, процесів виробництва в рибному господарстві та доступу українських рибних виробників на міжнародні ринки.

Прес-служба повідомляє, що в рамках проекту буде проведена інформаційно-роз'яснювальна кампанія для рибогосподарських лабораторій з їх обов'язками згідно з новими правилами, а також тренінги для інспекторів рибної продукції щодо імпорту та вимог до сертифікації. Інспектори пройдуть спеціальне навчання з перевірки риболовних суден, посадкових майданчиків, рибопереробних заводів і управління якістю та безпекою продуктів харчування. За даними прес-служби, реалізація даного проекту триватиме до квітня 2018 року.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого року Державне агентство рибного господарства і Генеральна комісія з питань рибальства в Середземному морі (ДКРС) при Продовольчій і сільськогосподарській організації ООН (FAO) анонсували проведення дослідження, які види морської культури є найбільш перспективними для вирощування в Україні.

Як повідомила прес-служба FAO, нещодавно це дослідження було завершено. За даними Держрибагентства, українські риболовецькі підприємства в 2016 році виловили в українських водоймах 79,5 тис. тонн водних біоресурсів, що на 14% більше, ніж у 2015 році, і є рекордним показником вилову риби за останні 20 років.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%