Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Декларація скандального підопічного Луценка підозріло «збідніла» - ЗМІ

П'ятниця, 11 серпня 2017 21:09

Декларація-2016 прокурора Луганщини Володимира Янка, який до цього працював прокурором Закарпаття і був звинувачений місцевими активістами в відсутності результатів у боротьбі з корупцією, істотно збідніла, пише UA1.

Про це йдеться в розслідування «PROSUD».

Як зазначається, чиновник не вказав у своїй декларації дружину Галину Янко, яка володіє будинком площею 454 кв.м в місті Яремче Івано-Франківської області. Не вказані навіть діти, на яких раніше були записані компанії, машини і нерухомість.

Журналісти припускають, що можливо посадовець розлучився, але очевидно, що фіктивно. Оскільки вказане майно, яке зазначалося в деклараціях за 2014 і 2015 роки, зникло тільки після пікетів громадськості.

Тепер декларація Володимира Янка виглядає доволі скромно: дохід - виключно прокурорська заробітна плата і пенсія, майно - квартира площею 104 кв.м в Івано-Франківську, гараж площею 26 кв.м. і орендована квартира площею 52 кв.м. в Сєвєродонецьку, де працює прокурор Янко.

Згідно з інформацію про готелі, будинок є VIP-віллою для туристів під назвою «Карпатський замок». Останні відгуки туристів і розміщення оголошення по відпочинку в готелі датуються 2014 роком. Сусіди також підтвердили, що вілла не здається вже більше 4 років.

Журналісти нагадали, що незадоволеність громадськості Володимиром Янком як прокурором Закарпатської області почала наростати вже через рік після його призначення. Однією з головних причин була бездіяльність прокурора в розслідуванні кримінальних справ про корупцію місцевих чиновників. Активісти навіть склали список проваджень, які були дивним чином закриті або «заморожені» прокуратурою області в двох містах - Ужгороді та Чопі. У список потрапило 61 кримінальне провадження. Ще однією причиною невдоволення громадськості стало майно прокурора, яке неможливо пояснити його офіційними доходами.

Активісти вимагали звільнення Янка, однак його перевели в іншу область.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%