Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Кропивницькому накрили чергову ферму біткойнів

Субота, 12 серпня 2017 16:36

СБУ спільно з фіскальною службою припинила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з багатомільйонним обігом. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає «Кореспондент».

Зокрема, правоохоронцями було встановлено, що група ділків організувала нелегальний бізнес, в який увійшли працівники банківської сфери. Основний офіс зловмисників перебував в Кропивницькому, а їхні спільники діяли в Київській та Миколаївській областях. Через фіктивні безтоварні операції зловмисники виводили в «тінь» кошти низки комерційних структур з різних регіонів України. Конвертаційний центр також «допомагав» клієнтам мінімізувати податкові платежі в бюджет.

Під час обшуків в офісних приміщеннях конверта, за місцем проживання та в автомобілях фігурантів справи співробітники СБУ виявили печатки низки фіктивних підприємств, чекові книжки, банківські картки та документацію, яка доводить проведення фінансових операцій, а також потужне комп'ютерне обладнання, яке використовувалося для «вирощування» криптовалюти.

Під час затримання та обшуків правоохоронці вилучили майже триста п'ятдесят тисяч гривень готівкою. За попереднім аналізом вилученої документації, за час своєї протиправної діяльності конвертцентр встиг «відмити» приблизно двісті мільйонів гривень. Зараз заблоковані рахунки низки фіктивних підприємств, задіяних організаторами конвертаційного центру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 і ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%