Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Схвалено Стратегію залучення міжнародної техдопомоги і співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями

Четвер, 12 вересня 2013 17:40

КМУ прийняв розпорядження

Кабінет Міністрів України схвалив розроблену Мінекономрозвитку із залученням понад 30 органів виконавчої влади Стратегію, яка містить ключові напрями, завдання, очікувані результати виконання завдань для залучення міжнародної технічної допомоги (МТД) і співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) на 2013 – 2016 рр. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні Уряду 11 вересня 2013 р., передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Стратегія визначає п’ять стратегічних напрямів для залучення ресурсів МТД і співробітництва з МФО на найближчі роки. Це надасть змогу спрямувати ці ресурси на розв’язання ряду пріоритетних завдань соціально-економічного розвитку України, серед яких: підвищення конкурентоспроможності національної економіки на інноваційних засадах; підтримка структурних зрушень за рахунок розвитку високотехнологічних перспективних секторів та переходу країни до «зеленої» моделі розвитку економіки і промисловості, стимулювання «зеленого» зростання, а також прискорення розвитку та модернізації інфраструктури та транспорту на державному рівні.

Прийняття Стратегії дозволить покращити узгодження МТД та ресурсів МФО з визначеними Президентом та Урядом пріоритетами соціально-економічного розвитку та сконцентрувати ресурси допомоги для вирішення ключових завдань розвитку.

Крім того, реалізація Стратегії забезпечить надання Україні ресурсів МФО та МТД з боку донорів, ґрунтуючись на національних стратегіях розвитку, при цьому дозволить досягти очікуваних результатів та якісних змін у різних сферах економічної діяльності за рахунок використання залучених ресурсів МФО та МТД для забезпечення подальшого економічного зростання в Україні.

За дорученням Уряду Мінекономрозвитку провело ряд консультацій з донорами з питання підготовки проекту Стратегії, під час яких донори позитивно оцінили цей документ, відзначивши системний підхід у визначенні основних напрямів розвитку, в яких Уряд України потребуватиме залучення МТД та ресурсів МФО, - підкреслюють у департаменті співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями та координації міжнародної технічної допомоги.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%