Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ не вижене «1+1» з офісу - прес-служба

Вівторок, 12 вересня 2017 20:43

Національний банк заявляє, що не вимагав від орендодавця виселити телерадіокомпанію «Студія 1+1» із приміщення в Києві, передає «Економічна правда».

Про це сказано в повідомленні прес-служби банку.

«Національний банк не звертався ні до орендаря ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», ні до орендодавця ТОВ «Поділ Нерухомість» з вимогою звільнити приміщення на вул. Кирилівській, 23», - повідомляє прес-служба НБУ.

Зазначено, що НБУ розцінює поширення цієї інформації як спробу вплинути на рішення Національного банку в частині погашення кредиту, майновим поручителем за яким є ТОВ «Поділ Нерухомість «.

Ця будівля належить ТОВ «Поділ Нерухомість», у ньому розташований медіахолдинг «1+1 Media» і телеканал ТЕТ.

Розслідуванням установлено, що в травні 2014 року Національний банк і «Поділ Нерухомість» уклали іпотечний договір із забезпечення вимог НБУ як іпотекотримач за договором рефінансування від 3 березня 2009 року.

Предметом іпотеки за зазначеним договором виступила зазначена будівля.

Під час розслідування за фактом зловживання службовим становищем і заволодіння посадовими особами Приватбанку чужим майном, слідством призначена комплексно-комісійна оціночно-будівельна, оціночно-земельна й товарознавча експертиза зазначеної будівлі.

Для проведення огляду будівлі, слідство клопотало про організацію безперешкодного доступу до об'єкта й належні умови роботи під час огляду.

Як повідомлялося, 28 серпня Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури провести огляд будівлі в Києві на вулиці Кирилівська, 23, де розташовано холдинг «1+1 Media» у справі про розкрадання коштів у Приватбанку.

10 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що НАБУ проводить економічні дослідження щодо справи про розкрадання коштів Приватбанку.

21 грудня минулого року Приватбанк перейшов у державну власність.

Як відомо, за словами екс-голови Приватбанку Олександра Шлапака, ГПУ відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме - доведення банку до неплатоспроможності.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних з Приватбанком.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%