Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Прорив Саакашвілі: з’явилася ще одна стаття

Середа, 13 вересня 2017 17:15

Поліцейські опитують очевидців і учасників подій на переході Шегині.

Поліція Львівської області порушила ще одну кримінальну справу за фактом подій 10 вересня на контрольному пункті пропуску Шегині на українсько-польському кордоні, під час яких на територію України прорвався політик Михайло Саакашвілі, пише Кореспондент.

Так, слідчі додали правову кваліфікацію за ще однією статтею Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 296 (хуліганство), передає регіональне управління Нацполіції.

Справу буде розслідувати об'єднана слідча група, створена на базі поліції Львівщини.

Зазначається, що зараз поліцейські опитують очевидців і учасників подій на переході Шегині. Серед цих громадян - жителі кількох регіонів країни, зокрема - Закарпатської, Херсонської та Полтавської областей.

"Одного з жителів Херсонщини слідчі запросили для дачі пояснень за фактом своєї участі в масовому заході на пункті пропуску Шегині. Чоловік відмовився давати пояснення на підставі ст. 63 Конституції України. Тому слідчими йому вручена повістка для виклику його на інший день", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше події на ПП Шегині кваліфікували за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), ч. 4 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Також поліція затримала п'ятьох осіб за фактом прориву кордону. Встановлено особи шести можливих організаторів цієї акції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%