Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мер Кличко літає чартером із забудовником Києва Микитасем і бізнесменом Столаром – «Схеми»

Субота, 16 вересня 2017 14:50

Мер Києва Віталій Кличко ввечері 17 серпня прилетів із Неаполя до Києва на приватному літаку разом з відомими столичними забудовниками. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»), передає «Радіо Свобода».

Журналісти зафіксували, як після посадки літака Cessna Citation XLS з віп-терміналу аеропорту «Бориспіль» вийшли мер Києва Віталій Кличко та народний депутат і керівник державної корпорації «Укрбуд» Максим Микитась із дружиною.

00 2

Схоже, мер Кличко і керівник «Укрбуду» Микитась мають дружні стосунки

00 6

Мер Києва Віталій Кличко вийшов з віп-терміналу аеропорту «Бориспіль»

00 5

Максим Микитась виходить з віп-терміналу аеропорту «Бориспіль»

На борту літака була і Марія Казанцева. Вона фігурує в ЗМІ як член спостережної ради будівельної компанії City Capital Group.

00 9

Жінка, дуже схожа на Марію Казанцеву, виходить з віп-терміналу аеропорту «Бориспіль»

Також журналістам вдалося отримати інформацію з бази даних про перетин кордону України щодо усіх пасажирів цього чартеру з Неаполя.

00 4

Пасажири чартеру з Неаполя

У списку пасажирів літака виявився Вадим Столар – екс-депутат Верховної ради від Партії регіонів, колишній керівник патронатної служби Київської міськадміністрації та бізнес-партнер забудовника Вагіфа Алієва у деяких проектах.

00 7

Бізнесмени Вагіф Алієв та Вадим Столар

Вадима Столара часто називають «сірим кардиналом» Києва. Зокрема, експерт із містобудування Віктор Глеба зазначив журналістам, що у 2015 році він проходив своєрідну співбесіду в офісі Столара, коли хотів влаштуватися в один із департаментів Київської міськадміністрації.

У коментарі програмі «Схеми» мер Києва Віталій Кличко повідомив, що за оренду чартера платив Микитась. За словами Кличка, він випадково зустрів на вулиці в Неаполі Максима Микитася і погодився придбати квиток на чартер, бо мав переліт зі «стиковкою», а Микитась летів прямим рейсом.

«Пана Микитася зустрів у Неаполі на вулиці, він сказав, що летить до Києва, ті, кого він запросив, хто там з ним летів, я не маю до цього ніякого стосунку, тому що мені запропонували – я погодився», – зазначив Кличко.

Натомість народний депутат Максим Микитась повідомив, що також не платив за весь чартер, а лише придбав квиток: «Я лише платив за ті місця, які були оплачені. Я сидів, я ж не стоячи там летів. Я сидів у своєму кріслі. От за нього я і заплатив», – заявив Микитась.

Як він опинився у одному літаку з Кличком і Столаром, народний депутат Микитась повідомити відмовився, пояснивши, що це «особисте питання».

У рахунку за переліт, який Віталій Кличко надіслав журналістам, зазначено, що мер Києва мав оплатити 1500 євро без ПДВ на рахунок компанії «Tango limeted», яка зареєстрована на Сейшельских островах.

00 3

Рахунок за переліт, який Віталій Кличко надіслав журналістам «Схем»

Журналісти звернулись до компанії AirPink, яка надає в оренду літак, яким скористалися Кличко, Микитась, Столар і Казанцева, із запитанням, чи існує можливість придбання окремого квитка на чартер. Компанія заперечила таку можливість.

00 1

AirPink про вартість перельоту Неаполь – Київ

Також у AirPink повідомили, що переліт літака Неаполь – Київ коштує 13300 євро.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%