Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У тендерні закупівлі «Укрзалізниці» знову намагаються втрутитися брати Дубневичі, – ЗМІ

Середа, 11 жовтня 2017 20:43

Тендери «Укрзалізниці» знову стала вигравати компанія «Корпорація «КРТ», яка належить братам Ярославу і Богдану Дубневичі.

Про це повідомляють Podrobnosti.ua в ТВ-сюжеті «Укрзалізниця» втрачає мільярди гривень на підставних тендерах», передае «24 канал».

Після призначення Михайла Костюка головою «Укрзалізниці» фірма Дубневичів протягом 2009 року виграла низку тендерів залізниці на суму 1,37 млрд грн. У 2010 році компанія отримала підряди щонайменше на 900 млн грн. Після звільнення Костюка з «Укрзалізниці» на початку 2011 року компанія Дубневичів не виграла жодного суттєвого тендеру залізниці. Але, як пишуть Podrobnosti.ua, «Корпорація «КРТ», яку пов'язують з одіозними львівськими олігархами, а зараз вже і народними депутатами Ярославом і Богданом Дубневичами, виграє всі тендери на виготовлення запчастин для ремонту шляхів. Хоча вартість у їх конкурентів, наприклад, у АТ «Механіка», менше приблизно на 35-40 відсотків.

«Створюється ситуація, що власники цієї виробничої компанії дуже близькі до Верховної Ради, а саме є депутатами. Тут неправильно сказати власники, швидше за кінцеві бенефіціари, тому що власники завжди там приховані. Їх подивитися не можна, хоча в останньому тендері бере участь КРТ, де власниками є пов'язані особи з нардепами. І це чітко видно з єдиного реєстру. Це незважаючи на те, що Ярослав Дубневич в ЗМІ заявив, що підприємство КРТ їм не підкоряється і воно передано в управління якимось там структурам», – сказав Віталій Руденко, директор АТ «Механіка».

За інформацією Podrobnosti.ua, на даний момент в НАБУ розслідують близько 20 справ за фактом корупції в «Укрзалізниці». Серед них і фірми, що стосуються «КРТ». Вчора в ЗМІ з'явилася інформація, що свідок у цій справі навіть попросив захисту у детективів, оскільки боїться за своє життя. Цю інформацію, як і те, на якій стадії зараз знаходиться розслідування, і хто є фігурантами – в НАБУ обіцяли прокоментувати через кілька днів.

Зі свого боку, як прокоментували в прес-службі компанії, нове керівництво «Укрзалізниці» підтримує розслідування НАБУ, оскільки має намір очистити тендери від корупційної складової.

Корупція в держзакупівлі, за словами глави УЗ Євгена Кравцова, не тільки гальмує реформи, а й негативно впливає на бюджет «Укрзалізниці». І з такою ситуацією її керівництво миритися не має наміру. Тому ведеться постійна робота з удосконалення електронних торгів, спрощення процедури закупівель і їх відкритості і прозорості.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%