Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гройсман повідомив, що необхідно для відкриття ринку землі

П'ятниця, 13 жовтня 2017 22:36

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає однією з головних умов запуску ринку землі пільгове кредитування фермерів для можливості її купівлі.

“Що стосується ринку землі, то моя внутрішня позиція така – якщо його впроваджувати, то тільки в інтересах українців, малих фермерів, а не латифундистів. Якщо мова йде про те, щоб український фермер мав можливість купувати землю для себе або продавати її, він повинен мати можливість це зробити”, – сказав він в інтерв’ю, інформує Finance.ua.

За його словами, поки не буде прийнятий новий закон “Про обіг земель”, мораторій на продаж земель сільгосппризначення діє автоматично.

“Нагнітання ситуації щодо продовження або непродовження мораторію – це все неправда. Правда тільки в тому, що він діє”, – додав прем’єр-міністр.

Він назвав основні умови запуску ринку: “Ніякого продажу іноземцям, ніякого продажу великим холдингам і, останнє – нам необхідно під цю реформу знайти гроші”.
“Необхідно, щоб фермер спокійно міг прийти в банк і отримати там недорогі гроші для купівлі землі, яку він буде обробляти”, – сказав В.Гройсман.

Як повідомлялося, Верховна Рада в кінці жовтня 2016 року продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року. Цим рішенням парламент доручив своїм комітетам і профільному міністерству протягом півроку напрацювати необхідні законопроекти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%