Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ремонт доріг в Україні буде з гарантією на 10 років – Омелян

Понеділок, 16 жовтня 2017 19:25

Україна переходить до десятирічних гарантій підрядників на якість ремонту автодоріг.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час огляду автодороги Східниця – Пісочна на Львівщині, де анонсував будівництво додаткового автобану до Львова, інформує «Сьогодні».

"Другий рік в Україні всі компанії, які здійснюють дорожні роботи, дають гарантії мінімально на п'ять років. А тепер ми переходимо на десятирічні гарантії", – зазначив міністр.

За його словами, це зобов'язання компанії-підрядника в разі будь-яких дефектів усувати їх за свій рахунок.

"У цьому році вперше провели перевірку всіх доріг, побудованих в 2016 році. Дефекти виявлені на мінімум чверті з них і всі вони були усунуті підрядниками. Лише незначний відсоток компаній вирішили при цьому схитрувати і вирішити конфлікт в судовому порядку. Однак вони закрили собі шлях для подальшого розвитку та участі в тендерах в Україні", – заявив Омелян.

Раніше Омелян відзначав, що в 2017 році в Україні план щодо ремонту доріг не буде виконаний через недостатнє фінансування – проведуть капітальний ремонт тільки 2 тисяч кілометрів автомобільних доріг із запланованих 2,5 тисячі кілометрів.

Як доповнив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, з 200 кілометрів доріг, відремонтованих в минулому році в регіоні, дефекти були виявлені тільки на дорозі Броди – Тернопіль. І вони були усунені за рахунок компанії-підрядника, яка допустила шлюб.

Нагадаємо, як повідомляв у серпні президент України Петро Порошенко,в наступному році на будівництво доріг в країні буде виділено 30 млрд грн. Проект державного бюджету на 2018 рік передбачає збільшення фінансування будівництва і ремонту українських доріг на 37% в порівнянні з 2017 роком – до 44 млрд грн. Крім того, уряд України переніс початок ремонту і будівництва доріг з грудня на серпень на прохання Порошенка.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%