Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кличко розповів, як боротиметься зі столичними пробками

Понеділок, 16 жовтня 2017 22:25

На думку Віталія Кличка, проблема полягає в тому, що більшість київських вулиць проектувалися і забудовувалися понад 70 років тому.

Коли по дорогах їздило на кілька порядків менше транспорту. Але, справа не тільки в кількості машин. Серйозною проблемою в останні роки стали припарковані абияк автомобілі, повідомляє Finance.ua.

Про це Кличко повідомив в ефірі телеканалу «Прямий».

Саме наведення порядку з парковками мер виділив як першочергове завдання. Адже покинуті на проїжджій частині автомобілі створюють серйозну перешкоду для потоку транспорту.

Він упевнений, що автомобілі з Києва треба вигнати. А зробити це можна тільки створивши єдині правила паркування, збільшивши ціни і повернувши комунальним службам право евакуювати машини порушників.

«Ми досі не маємо права евакуювати автомобілі, виписувати штрафи безвідповідальним водіям, які кидають машини на проїжджій частині або тротуарі», – зазначив Віталій Кличко. Він також нагадав, що відповідний законопроект припадає пилом у Верховній Раді вже більше 2-х років. І прийнятий тільки в першому читанні.

При цьому мер зазначає, що для комплексного вирішення проблеми в столиці потрібно створювати мережу «перехоплюючих» парковок. Тобто великих стоянок біля кінцевих станцій метро і на периферії.

«Я довгий час прожив у США і Німеччині: в центр міста приїхати не так просто, і люди залишають машини на перехоплюючих паркінгах і доїжджають до центру на громадському транспорті. Вони розуміють, що поставити автомобіль в центрі в паркінгу буде коштувати набагато дорожче. Чим далі від центру – тим дешевше», – згадав мер.

Однак він не уточнив, які конкретно кроки робить влада для створення організованих паркінгів на периферії. Адже київські чиновники не перший рік говорять про важливість реалізації подібної програми, проте досі нічого в цьому напрямку не зроблено.

Нарешті, мер повідомив, що ще однією важливою складовою проблеми пробок у Києві є засилля маршруток. Які перевозять не так багато пасажирів, як автобуси і тролейбуси, при цьому займаючи багато місця на дорозі. Мер вважає, що в перспективі маршрутки в Києві будуть «скасовані». Але відбудеться це тільки після того, як київська влада розбереться з ефективністю маршрутів громадського транспорту. За його словами, зараз це питання вивчається «разом зі Світовим банком».

Також мер наголосив на необхідності добудувати велику окружну дорогу, щоб вивести за межі Києва потоки транзитного транспорту.

«Це питання ми вирішуємо і працюємо з Київською обладміністрацією над тим, щоб Велика Окружна була добудована. Це зменшить навантаження на наші вулиці», – сказав Віталій Кличко.

Довідка Finance.ua:

За даними мобільних операторів, щодня до Києва приїжджає понад 550 тис. осіб з передмістя.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%