Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НАЗК винесло припис міністру Омеляну

Середа, 18 жовтня 2017 15:18

Припис відомства є обов'язковим до виконання.

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) винесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну, пише Кореспондент.

Згідно з повідомленням на сайті НАЗК, рішення прийнято на його засіданні 17 жовтня 2017 року за результатами проведеної планової перевірки виявлення порушень закону "Про запобігання корупції".

Порушення виявлені в частині проведення спецперевірки кандидатів на посади (відправка запитів Мінінфраструктури у відповідні державні органи з порушенням встановлених термінів); прийняття рішення про призначення на посади без отримання відповідей на запити Міністерства юстиції України про наявність відомостей про кандидатів в Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, про поширення на осіб заборони займати відповідну посаду.

За даними НАЗК, виявлені також порушення в частині невжиття заходів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності службовця Мінінфраструктури, визнаного судом винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності - ред.), але уникнув покарання в зв'язку із закінченням термінів притягнення до адмінвідповідальності.

НАЗК зазначає, що вимагає провести стосовно працівників Мінінфраструктури службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню ними правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Припис НАЗК є обов'язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність. Текст самого документа поки не оприлюднений.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%