Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономрозвитку співпрацюватиме з країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Латинської Америки

Середа, 09 жовтня 2013 15:17

 

Готують програму співробітництва

Програмою активізації розвитку економіки України на 2013-2014 рр. передбачено розроблення програм співробітництва з двома новими для України регіонами – Азіатсько-Тихоокеанським регіоном і Латинською Америкою, повідомив директор департаменту торговельно-економічного співробітництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Руслан Осипенко, передає прес-служба відомства.

У той же час він відзначив, що вже зараз, до остаточного затвердження Програм, Україна активно розвиває торговельно-економічні відносини з країнами, які є основними гравцями в зазначених регіонах.

«В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, звичайно, ключову роль відіграють Японія і Китай – країни, сильні за потенціалом, за динамікою свого розвитку, за інвестиційними можливостями» , – зазначив Руслан Осипенко.

Він підкреслив, що Договір про стратегічну співпрацю з КНР було підписано ще в 2011 році, і з тих пір сторонам вдалося досягти значних результатів у побудові міцних і взаємовигідних відносин.

Також Руслан Осипенко нагадав, що наприкінці вересня українська урядова делегація на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим відвідала Китайську Народну Республіку з робочим візитом. При цьому результати візиту виявилися дуже позитивними для України. Так, КНР в черговий раз підтвердила готовність інвестувати в українську економіку.

Економічні відносини з Японією складаються не менш успішно. Так, на початку жовтня відбулося П'яте спільне засідання Координаційної ради з економічного співробітництва з Японією при Мінекономрозвитку і Комітету ділового співробітництва з Україною «Кейданрен». Під час заходу японська сторона зазначила зацікавленість в інвестуванні в Україну, на що впливає низка факторів: стабільність політичної ситуації, наявність ємного 46-ти мільйонного ринку, вигідне стратегічне положення між двома ринками – ЄС і СНД, висока кваліфікація українського персоналу.

«Прийняття Програм активізації співпраці з країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Латинської Америки дозволить збалансувати і диверсифікувати зовнішню торгівлю України, а також забезпечить вихід на нові ринки збуту українських товарів», - вважає Руслан Осипенко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%