Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У директорати із зарплатами в 50-70 тисяч набрали старі кадри

Понеділок, 13 листопада 2017 15:16

Зокрема, п'ять із шести топ-посад Міносвіти отримали чинні співробітники відомства.

На ключові посади директоратів в рамках реформи державного управління, профінансованої коштом ЄС, прийдуть старі працівники міністерств, департаментів та відділів.

Про це пише "Страна", посилаючись на анонімні джерела в Кабміні, повідомляє UA1.

Уряд вирішив, що простіше не змінювати теперішню, а створити нову структуру, з новою назвою і змістом, найняти нових співробітників та зарплатами від 30 до 70 тисяч гривень. Мовляв, працівники директоратів мають займатися тільки політикою, стратегією розвитку, а всі адміністративні функції потрібно винести за міністерство - на рівні служб, інспекцій, агентств, для убезпечення від корупції.

Втім, джерела "Страни" з-поміж чинних держслужбовців і учасників конкурсу стверджують: новим людям не дають проходу на ключові посади.

"Нових людей, всупереч гучному піару, там не буде, повірте. Це викинуті гроші Євросоюзу. Максимум, на що може розраховувати "людина з вулиці" - пост звичайного експерта. І перші призначення за результатами конкурсів - тому доказ", - зізнається співрозмовник видання.

Так, підсумки конкурсів в директорат вже підвели в Міносвіти: п'ять із шести топ-посад (із зарплатою понад 50 тис грн) отримали теперішні співробітники відомства.

Єдиний переможець конкурсу не з системи МОН - голова правління громадської організації інвалідів "Батьківщина" Лариса Самсонова. Вона очолить директорат з інклюзивної та позашкільної освіти.

Схожа ситуація склалася в Міністерстві соцполітики. Окрім того, в конкурсній комісії - виключно теперішні співробітники відомств.

Аналогічна картина в Міністерстві юстиції: керівником Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції стала Юлія Зайченко, яка раніше працювала в офісі реформ при Мін'юсті, будучи юридичним радником та помічником першого заступника міністра.

На думку експертів "Українського інституту майбутнього", навіть якщо перемога в конкурсі діючих співробітників міністерства - це не "зрада" апріорі, довіри до нових директорату все одно вже не буде.

За словами директора організації Віктора Андрусіва, якщо "агенти змін" там вже з 2014 року, то залишається незрозумілим, для чого було затіяно цирк про тисячу нових людей. Адже можна було просто підняти цим людям зарплату і перевести на нову посаду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%