Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні стає популярним туризм для щеплень

Вівторок, 21 листопада 2017 12:25

Не завжди вдається знайти потрібні щеплення в Україні. Українці все частіше їдуть в Європу за вакцинами.

В Україні зароджується новий вид туризму в Європу - для щеплення. Батьки, які не змогли знайти в нашій країні будь-яку з вакцин, все частіше вирішують везти своїх дітей робити щеплення за кордон, пише Кореспондент з посиланням на Сегодня.

Як пише видання, одна з користувачів Аліса Проценко розповіла, що в місцевій поліклініці не змогла знайти вакцини від менінгокока (вірусного менінгіту), від якого в Києві вже померли три дитини. Тому жінка вдалася в питання: чи є можливість прищепити дворічного сина під час поїздки в ЄС. Її ідея сподобалася ще кільком батькам, які запропонували скооперуватися та організувати груповий тур за вакцинами для дітей.

За словами киянки Ганни Бірук, яка підтримала тур для щеплення, сама ідея не нова - до надання Україні безвізу існували компанії, які оформляли спеціальну візу під медичні поїздки.

"Вони зустрічали вас в аеропорту, записували до лікарів заздалегідь, виступали перекладачами під час спілкування і допомагали при оформленні документів. Зараз все набагато простіше - чоловік літав на початку літа в Німеччину. Сам домовився та оплатив усі рахунки в клініці", - повідомляє Бірук.

На сьогодні кожен охочий може поїхати в поліклініку в Європу і зробити щеплення.

"Головне заздалегідь записатися до лікаря і забронювати вакцину. На місці потрібно буде надати лише паспорт вакцинації, щоб лікар знав, які щеплення і коли йому робили", - повідомила Світлана Дичкова, яка має подібний досвід.

Вона також додала, що найвигідніше зробити щеплення в Польщі - це ближче, і та ж вакцина коштуватиме приблизно 1000 грн. У Німеччині, за її словами, вакцина буде коштувати до 1500 грн. При цьому киянка Наталія зазначила, що вже знайшла потрібну вакцину в Польщі та записалася до лікаря на початок грудня: "Там же відразу зробимо від пневмокока та грипу. Коштує це все на чотирьох (двоє дітей і ми з чоловіком) приблизно 20-25 тисяч гривень".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%