Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чверть українців дає хабарі, – соціологи

Четвер, 23 листопада 2017 21:55

За результатами соціологічних досліджень, виявилося, що більшість українців вважає корупцію однією з найголовніших проблем в країні, але, в той же час, чверть опитаних зізнається, що за останній рік і самі давали хабарі, інформує «Сьогодні».

«Всього 44% українців вважає корупцію найбільш серйозною проблемою» – про цена презентації результатів заявила Ірина Бекешкіна, директор Фонду «Демократичні ініціативи».

Правда, тільки 41% респондентів оцінили хабар як неприпустиме явище, а 35% заявили, що хоч це і погано, але в деяких випадках виправдано. 9% і зовсім вважає, що це цілком нормальний спосіб швидко і ефективно вирішити проблеми. Також, 25% українців зізналися, що давали хабарі впродовж останнього року.

«Люди дають хабарі за якісь послуги і розуміють, що це зло, але таке зло, яке необхідно, тому що так простіше або швидше вирішити якесь питання. Але якщо такі умонастрої пануватимуть в суспільстві, то ми нічого з корупцією в верхах не зробимо, тому що люди нагорі повністю поділяють національну філософію», – сказала Бекешкіна.

Також наголошується, що найчастіше хабарі дають в медичних установах, в цьому зізнався 41% опитаних. Залишають гроші, як правило, за консультацію у лікаря і операції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%