Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Приватбанк через поліцію «відкликає» мільярдні позови до компаній Коломойського

Середа, 29 листопада 2017 16:14

27 листопада за заявою Приватбанку співробітники Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області відкрили кримінальне провадження №12017040650004019 за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Цей висновок можна зробити на підставі виписки з Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), яку оприлюднив журналіст Сергій Лямець повідомляє видання Finbalance, передають Українські Новини.

Згідно з документом, у заяві Приватбанку йдеться, що "невстановлена особа надала від імені працівника ПАТ "КБ "Приватбанк" до господарського суду Дніпропетровської області свідомо підроблені документи, а саме довіреності на представництво інтересів ПАТ "КБ "Приватбанк", на підставі яких були подані позови про стягнення заборгованості за кредитними договорами з наступних підприємств: ТОВ "Адор ЛТД", ТОВ "Гастелло Груп", ТОВ "Пром Гарант Плюс".

Як раніше повідомляв Finbalance, зазначені 3 компанії фігурують у переліку структур, які стали позичальниками Приватбанку за підсумками торішньої реструктуризації/трансформації його корпоративного портфеля. Причому Приватбанк подав до них позови на 50 млрд гривень. Серед відповідачів фігурують у т. ч. ТОВ "Гастелло Груп" (з якого Приватбанк в судовому порядку намагається стягнути 4,14 млрд гривень) та ТОВ "Пром Гарант Плюс" (від якого Приватбанк вимагає повернути 5,16 млрд гривень).

Лямець не виключає, що ця історія може бути результатом "змови Порошенка та одного шановного бізнесмена з трьома паспортами" (слід розуміти, що мається на увазі Ігор Коломойський), а заява до районного відділу поліції - це "спроба ці позови відкликати нишком". "Справді - раптом хтось з активістів побачить, що "Приват" (банк) відкликав заяву. А так - як не бувало. Головне - не порушувати "договірняк" між ІВК (Ігорем Коломойським) та Портретом (Петром Порошенком)", - припускає журналіст.

На думку журналіста, може бути й інший варіант (якщо Порошенко теоретично і намагається "наздогнати" колишнього співвласника Приватбанку), що Коломойський домовився з працівниками Приватбанку, "стимулюючи" відкликання позовів, поданих проти нечужих йому компаній.

"Сенс такого маневру зрозумілий - він заблокує суди на роки. А там або віслюк здохне, або падишах нездужає. Ну, або "Приват" засне вічним сном, або Президент передумає йти на другий термін. Отже, ніякого суду проти Коломойського не буде", - резюмує Лямець.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%