Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні об’єднали державні шахти

Середа, 06 грудня 2017 20:26

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення «Національної вугільної компанії», яка об’єднає всі державні вугледобувні шахти.

Відповідне рішення «Про створення державного підприємства «Національна вугільна компанія» з доопрацюванням Міністерством фінансів та Міністерством економічного розвитку і торгівлі було прийнято на засіданні уряду в середу, 6 грудня, інформує «Сьогодні».

В кінці травня Кабмін затвердив Стратегію розвитку вуглевидобувної галузі, яка передбачає збільшення видобутку вугілля на державних шахтах з одночасним їх переходом на бездотаційну роботу. Також стратегія передбачає створення єдиної «Національної вугільної компанії», яка буде керувати держшахтами. В середині серпня віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон повідомив, що «Національна вугільна компанія» об'єднає 33 державні шахти, її створення дасть економію на рівні 1,5 млрд грн на рік.

Нагадаємо, дотації на шахти не передбачені в проекті бюджету на 2018 рік. Як пояснював міністр енергетики України Ігор Насалик, це пов'язано з курсом на беззбитковість державних шахт. Згідно з планом Кабміну, держшахт, що працюють в збиток, в Україні не залишиться до літа 2018 року.

Крім того, 18 серпня Кабмін прийняв енергетичну стратегію України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність». Результатом реалізації Енергетичної стратегії має стати перетворення паливно-енергетичного комплексу країни з проблемного, що вимагає постійної державної підтримки, в сучасну конкурентоспроможну і ефективну галузь.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%