Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВФ вимагає припинити атаки на НАБУ

Четвер, 07 грудня 2017 09:18

Боротьба з корупцією залишається ключовою вимогою Заходу, заявила Лагард.

Міжнародний валютний фонд нагадує Україні, що антикорупційні вимоги залишаються ключовими умовами співпраці. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, повідомляється на офіційному сайті фонду, пише Кореспондент.

"Глибоко стурбована останніми подіями в Україні, які здатні відмотати назад прогрес, досягнутий раніше в створенні незалежних органів з протидії корупції високого рівня, в тому числі Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - заявила вона.

Глава МВФ наголосила, що боротьба з корупцією залишається ключовою вимогою не тільки західних партнерів, але також українського суспільства.

Крім того, антикорупційні індикатори є ключовими зобов'язаннями уряду України за програмою співпраці з МВФ і є критичними умовами зростання економіки.

"Ми наполегливо закликаємо українську владу і парламент захистити незалежність НАБУ і САП. Ми також настійно закликаємо владу показати швидкий прогрес щодо законодавства, яке повинно запустити роботу незалежного Антикорупційного суду, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи. Створення суду є істотною умовою для винесення таких рішень в корупційних справах високого рівня, які заслуговували б довіри", - йдеться в заяві Лагард.

Нагадаємо, 29 листопада правоохоронці затримали агента Національного антикорупційного бюро під час спроби передачі хабаря першому заступнику голови державної Міграційної служби Діні Пімаховій.

У свою чергу, в НАБУ оприлюднили фрагменти розсекречених аудіо- і відеоматеріалів, отриманих під час проведення негласних слідчих дій в рамках спецоперації із впровадження детектива під прикриттям в організоване злочинне угруповання, що діяло в Державній міграційній службі України.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%