Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Майже половина українців назвала провальною боротьбу з корупцією

Четвер, 11 січня 2018 18:54

Переважна більшість українців (80%) вважає боротьбу з корупцією в країні неуспішною, причому 46% - повністю провальною, пише «Економічна правда».

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім.Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з результатами дослідження, успішність в боротьбі з корупцією бачать 15% респондентів, причому тільки 2,5% оцінюють цю боротьбу як повністю успішну.

При цьому 43% опитаних соціологами українців не бачать ніякої інстанції, яка активно боролася б з корупцією в Україні. Решта населення активних борців з корупцією бачить в ЗМІ, журналістів (26%), Національне антикорупційне бюро (24%), антикорупційних громадських організаціях (21%), самому населенні (12%), країнах Заходу (11%).

Серед державних інститутів, призначених боротися з корупцією, краще за інших, на думку респондентів, виглядають тільки Спеціалізована антикорупційна прокуратура (10%) і Національне агентство запобігання корупції (9%).

Зовсім же не бачать як "борців з корупцією" такі державні інститути, як Генеральна прокуратура (5%), СБУ (6%), поліція (3%), суди (2%), президент (3%), уряд, міністерства (2%), Верховна Рада (1%), влада на місцях (2%).

Крім цього, більше половини опитаних українців (54%) вважає, що в країні слід законодавчо дозволити для боротьби з корупцією серед посадовців використання методу провокації хабара, а не згодні з цим 26% респондентів.

Дослідження проводилося з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Опитано 2004 респонденти у віці від 18 років.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Фінансування опитування здійснювалося в рамках проекту МАТРА посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%