Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Український агробізнеc покаже свої можливості у Давосі

Четвер, 11 січня 2018 21:46

Проект з розвитку агроінновацій Agrohub представить можливості українського агробізнеcу для міжнародних інвесторів у Давосі під час щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму, передає «Укрінформ».

Про це написала засновник і керівник проекту Agrohub Юлія Порошенко у Facebook. 

"Agrohub візьме участь у першому в історії Українському домі у Давосі (Швейцарія) і проведе відкриту дискусійну панель для міжнародних інвесторів під час 48-ої щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму", - відзначила вона.

За її словами, дискусійна панель "Як технології та інновації змінюють український агробізнес" відбудеться 23 січня о 14.00 в Українському домі у Давосі.

Порошенко також підкреслила, що мета заходу - привернути увагу світових гравців до України, представити можливості українського агробізнесу і ввести Україну в пул світових інноваторів.

У прес-службі Agrohub повідомили, що спікерами на дискусійній панелі від України виступлять генеральний директор агрохолдингу ІМК Алекс Ліссітса, засновник і голова правління ПАО «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк, засновник і керівник проекту Agrohub, співзасновник технологічного кластера Radar Tech Юлія Порошенко, а також представники агробізнесу Німеччини - Global Head Digital Farming Bayer AG Тобіас Менн, співзасновник і керівник Horsch Machines Майкл Хорш.

"Існує стереотип, що аграрна галузь України несучасна і несприйнятлива до інновацій. Ми хочемо заперечити цей міф на світовій арені і представити нові та успішні проекти для міжнародних інвесторів. Україна - це унікальний майданчик для нових технологій, у нас прогресивні та відкриті до співпраці найбільші холдинги, сильна кадрова база технічних фахівців, цікаві та успішні стартапи, і безумовно, позитивна динаміка розвитку галузі AgriTech. Усе це ми маємо намір показати міжнародному співтовариству і розпочати діалог з інвесторами", - розповіла Порошенко.

Крім того, генеральний директор агрохолдингу ІМК, громадський діяч, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса відзначив, що за результатами 2017 року український агросектор утримав лідируючі позиції в експорті продуктів і послуг з обсягом понад 17 млрд доларів США, але, за його словами, йдеться про сировину. 

“Саме тому інвестиції в агроінновації украй важливі та потрібні, оскільки дозволять надавати hight-tech послуги всьому світу, і тільки agritech експорт досягне понад 5 млрд доларів США вже найближчі 5-7 років", - коментує Ліссітса. 

Як повідомлялося раніше, 23-26 січня у Давосі (Швейцарія) проходитиме Всесвітній економічний форум.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%