Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні поголів’я свиней за рік поменшало більш як на півмільйона - експерти

Середа, 17 січня 2018 21:56

Чисельність свиней в Україні станом на початок 2018 року скоротилася на 8,2% - до 6,1 млн голів. Про це повідомляє асоціація «Свинарі України» із посиланням на Державну службу статистики України, пише «Укрінформ».

"Станом на початок 2018-го чисельність свиней в Україні склала 6,1 млн голів. Це на 8,2% чи на 0,55 млн голів менше на відповідну дату 2017-го", - йдеться у повідомленні.

У профільній асоціації зазначили, що найвідчутніше скоротилося поголів’я свиней у господарствах населення (-9%), до рекордного мінімуму - 2,82 млн голів. Найбільші втрати зафіксували у присадибному секторі Вінницької, Закарпатської, Одеської та Тернопільської областей - сукупно мінус 135 тис. свиней порівняно з початком минулого року. 

Аналітики АСУ зауважують, що у цих областях упродовж 2017-го зафіксували 37 випадків АЧС. При цьому, в областях-рекордсменах по кількості спалахів минулого року - Одеській та Харківській (21 та 17 випадків відповідно) - «згортання» присадибного свинарства не було надто масштабним. Зокрема, на Одещині чисельність свиней у господарствах населення відстає від минулорічної на 6,5 тис. голів, а на Харківщині - на 5,6 тис. голів.

"Щодо промислового поголів’я свиней, воно не скоротилося до нових історичних мінімумів, проте послабилося до 3,3 млн голів (-7,5%). Це лише незначно перевищує його чисельність на початку 2017-го. Так, меншу кількість свиней, ніж роком раніше, «нарахували» у сільськогосподарських підприємствах двох третин областей. Зокрема, за рік третину індустріального поголів’я свиней втратили Житомирщина та Луганщина, Закарпатська область - майже 40%, на Харківщині - понад 50%", - деталізували у профільній асоціації.

Водночас виробники свинини західних областей (Волинська, Львівська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька) трохи наростили поголів’я (+22 тис. голів сукупно), Донеччина збільшила поголів’я на 9 тис. голів. Найактивніше збільшували виробничі потужності оператори Київської області, де станом на початок року налічується понад 400 тис. голів чи на 60 тис. свиней більше, ніж на аналогічний період 2017-го. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%