Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українці просять Президента зобов’язати держслужби публічно звітувати про роботу

П'ятниця, 19 січня 2018 15:24

На офіційному сайті Адміністрації Президента України зареєстрована петиція з проханням зобов'язати керівників державних служб регулярно звітувати про свою роботу, передає УНН з посиланням на текст відповідної петиції.

Автором петиції виступив Пивоваренко Юрій. За його словами, українці не довіряють державним службам, і це призводить до соціального напруження в країні. Саме тому, потрібно “налагодити комунікацію”, чим запобігти різного роду непорозумінням.

Тож, автор петиції просить Президента зобов’язати голів служб або їх заступників щомісячно проводити прес-конференції або викладати у мережу Інтернет відео - ролики зі звітами про результати роботи та планами на наступний місяць.

Петиція зареєстрована 3 січня поточного року і набрала 51 голос (із 25 тис. необхідних).

Нагадаємо, за малоефективну роботу експерти та політики часто критикують Держпродспоживслужбу України. У відповідь, керівництво служби нарікає на брак фінансування. Однак, у 2016 році Держпродспоживслужба використала лише 17,1% засобів лабораторної діагностики, що були придбані для відомства за бюджетні кошти.

Також, саме нестачею коштів на здійснення протиепізоотичних заходів у Держпроді виправдовують і катастрофічну ситуацію з АЧС (африканська чума свиней) в Україні, збитки від якої вже перевищують 1 млрд грн.

У Верховній раді, тим часом, вважають, що справжня проблема Держпродспоживслужби не в фінансах, а в кадрах і компетенції. Так, за словами нардепа С.Тригубенка, у 2017-му фінансування служби збільшилося в два рази (з 56 в 2016 році до 113 млн грн), однак “показники захворюваності АЧС аж ніяк не впали, а тільки навпаки: протягом 2016 року було зафіксовано 91 випадок хвороби, тоді як у 2017 році — понад 130 спалахів”.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%