Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна провела 24 тисячі блокчейн-аукціонів

Понеділок, 12 лютого 2018 12:33

Електронний аукціон OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) провів з використанням технології блокчейн 24 202 аукціони. Про це повідомила прес-служба торгового майданчика, пише Сегодня.

“З вересня минулого року з використанням блокчейну було проведено 24 202 аукціони, в тому числі успішних – 4 471. Загальна сума продажів склала 692 млн грн. Всі ставки по аукціонах були хешовані та збережені. Кожну з них можна перевірити на сайті”, – зазначив генеральний директор OpenMarket Віктор Вишнєв.

Нагадаємо, у 2017 році “СЕТАМ” провів перший в світі аукціон за допомогою технології блокчейн. Технологія дає можливість повністю ліквідувати можливості для маніпулювання даними.

“Збережену інформацію неможливо видалити та підробити. Таким чином ми гарантуємо повну безпеку проведення аукціонів”, – зазначив Вишнєв.

Як відомо, Україна опинилася в списку з 14 країн, які визнали лідерами у впровадженні технології блокчейн. Список був складений в рамках звіту The Networked Hotbeds of Blockchain, який визначає ключові хаби в розвитку технології. До списку лідерів також увійшли США, Канада, Бразилія, Австралія, Ізраїль, ОАЕ, Грузія, Естонія, Великобританія, Франція, Німеччина, Швеція і Китай.

Нагадаємо, в цілому вартість проданого на OpenMarket майна перевищила 5 млрд грн. Так, за три роки було проведено 37 тисяч 715 успішних торгів, в яких взяло участь 207 тисяч 869 учасників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%