Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ревізор на виїзді: скандального топ-менеджера призначили на перевірки в Нацбанк

Вівторок, 13 лютого 2018 09:34

9 лютого Денис Новіков був призначений директором департаменту виїзних перевірок Нацбанку, повідомляється на сайті регулятора. Там уточнюється, що на цю посаду проводився відкритий конкурс, в якому брало участь 69 претендентів, а на фінальному етапі проводити співбесіду 4 особи, пише UBR.

«Денис Новіков брав активну участь в проектах по впровадженню системи раннього реагування, комплексної оцінки ризиків банків, єдиних процедур і методології процесу наглядових перевірок та оцінки, єдиного звіту по діяльності банку», - прокоментувала призначення заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Новиков - один зі старожилів центробанку: пропрацював дам десяток років в наглядових підрозділах, останні два роки - заступник директора департаменту банківського нагляду. Тим не менше, успішно пройшов перевірку, коли люстрація потужно покосила ряди нацбанківців. Голосніше інших тоді пролунало звільнення Олени Щербакової з валютного департаменту.

Нового директора департаменту вважають найвірнішим заступником Щербакової. І водночас одним з найскандальніших. Саме його ім'я часто спливало в ЗМІ в розпал скандалів з виводом капіталів з CitiCommerceBank, де він був призначений куратором, а також в ході гучних заяв по кредитах Приватбанку. Цитувати смс повідомлення Новікова любить колишній заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко.

Скільки буде отримувати Новіков на новій посаді - невідомо. Згідно з останньою опублікованої декларації, за 2015 році він заробив 168,8 тис грн (з них 161,9 тис грн. - у вигляді зарплати в Нацбанку). На той момент у нього було дві квартири (на 88,7 кв.м. і на 107,9 кв. метрів), а також автомобіль Volkswagen Passat.

Призначенець ще не робив заяв про свої пріоритети на новій посаді. Йому їх спустила в вигляді завдань його начальник.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%