Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вікторія Луценко заважає вкрасти гроші «Артемсолі»

Понеділок, 19 лютого 2018 14:45

Минулого тижня Міністерство аграрної політики та продовольства України змінило керівника державного підприємства “Артемсіль”, передає УНН.

Так, замість Вікторії Луценко, яка пропрацювала на посаді в.о. директора “Артемсолі” близько року, був призначений Юрій Товстокоренко. Юрій Васильович — доволі відома особистість у Соледарі, колишній мер, який потрапив в крісло міського голови від "Партії регіонів" і не без протекції Олександра Степаненко (чинний мер міста), який називає Товстокоренко своїм “учнем”.

З чим же пов’язана така поспішна заміна керівника ДП “Артемсіль”?

Адже ще зовсім недавно, перед новорічними святами, у своєму інтерв’ю перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк зазначив, що “Артемсіль” — підприємство специфічне, і будь-які різкі рухи, кадрові перестановки там — небезпечна річ.

Можна було б звинуватити пані Луценко в неефективному управлінні ввіреним підприємством, але статистика, наведена на сайті профільного міністерства, свідчить про зростання чистого прибутку вже за 11 місяців 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Більш того, помітно покращилася і соціальна атмосфера на самому підприємстві, що не раз відмічалося й самими соледарцями. А в січні відкриття нової прогресивної лінії по виробництву солі відвідав Глава Донецької ОДА Павло Жебрівський, який підкреслив інноваційний підхід в роботі підприємства.

На думку самої Вікторії Луценко, причина проста — її діяльність щодо перешкоджання виведенню коштів держпідприємства за фіктивними договорами. У коментарі екс-керівник ДП “Артемсіль” сказала наступне: “Таке рішення було повною несподіванкою як для мене, так і для колективу. В процесі своєї роботи щодо захисту "Артемсолі" від рейдерських атак і корупційних схем, відстоювання інтересів колективу, який був зі мною поруч у моїй боротьбі, я не зовсім зрозуміла таке рішення Міністерства. Впевнена, що у своїй діяльності щодо збереження та підтримки держпідприємств, які ефективно працюють і захисту інтересів таких стратегічних для нашої країни об’єктів як "Артемсіль", чиновники вже розуміють очевидну непослідовність своїх дій. Зараз "Артемсіль" в руках тих, для кого в пріоритеті — вивести величезні суми з підприємства”.

У листопаді 2017 року в ЗМІ вже обговорювалася тема протестів робітників і профспілок “Артемсолі” через арешт рахунків їх підприємства.

А сталося це через тривалі судові тяжби між містоутворюючим для Соледара підприємством і приватною фірмою “Пам’ять”, яка підконтрольна нинішньому меру Соледара Олександру Степаненко.

Саме ця “Пам’ять” намагається стягнути з “Артемсолі” 70 мільйонів за незрозумілими, фіктивними зобов’язаннями. А нинішня, лютнева зміна керівництва дивним чином збіглася з датою засідання Касаційного господарського суду в складі Верховного суду України, на яке 15 лютого приїхала в.о. директора Вікторія Луценко разом з колективом.

І поки керівник відстоювала в суді інтереси ввіреного їй підприємства, держсекретар профільного Міністерства вирішив провести екстрену заміну, призначивши виконувати обов’язки Юрія Товстокоренко, який відноситься до кола найближчих соратників мера Степаненко.

Мабуть, розв’язка в позовах між “Пам’яттю” і “Артемсіль” не за горами. А через таку кадрову рокіровку майбутнє стратегічного для України державного підприємства доволі безперспективне.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%