Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В АМКУ обіцяють «історичний» звіт щодо тіньового ринку лотерей в Україні

Середа, 21 лютого 2018 20:52

В Антимонопольному комітеті України 22 лютого 2018 року представлять звіт за результатами дослідження лотерейного ринку, передает «Укринформ».

Про це повідомила Державний уповноважений в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) Агія Загребельська у Facebook. 

«Будемо розглядати питання про схвалення нашого звіту за результатом дослідження лотерейного ринку. Вірю, що завтра ми з вами станемо свідками історичної події для лотерейного ринку та початку його нового цивілізованого життя. Однак, не виключаю, що завтра можуть виникнути нові «несподіванки» задля того, аби цього не сталось», - зазначила урядовець.

Загребельська раніше наводила розрахунки, які свідчать, що в останні роки в лотерейному бізнесі утворилася багатомільярдна «діра», а кошти «витікають» в тінь. 

При цьому, вона послалася на негативну статистику 2015 року з порівнянні з 2013, і стверджувала, що ситуацію з лотерейним ринком суттєво погіршило законодавство, зміни до якого були внесені в 2012-2013 роках. У результаті, обсяг сплачених лотерейними операторами коштів, у порівнянні з 2013 роком, знизився більш ніж на 90%.

За словами Загребельської, якщо в 2013 році цей ринок оцінювався в 30,5 млн євро, то в 2015 його обсяг зменшився до 1,3 млн євро - більш ніж на 95%. Тільки за 2015-2016 рік Україна втратила мінімум 538 млн грн тільки відрахувань від лотерейної діяльності, і це за умови того, що ринок продовжував перебувати «в стані» 2013 року, підрахувала вона.

У той же час, Загребельська критично висловилася і щодо Ліцензійних умов лотерейної діяльності в Україні, які пропонує Міністерство фінансів. За її словами, запропоновані умови «консервують» функціонування ринку в тіні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%