Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Перевірка декларацій: НАБУ отримало доступ до рахунку депутата Полтавської облради

Четвер, 22 лютого 2018 22:12

Детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації депутатом Полтавської обласної ради Юрієм Лебединим отримали доступ до його банківського рахунку. Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання працівника Бюро понад тиждень тому, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив надати тимчасовий доступ до інформації за рахунком Лебедина в Райффайзен Банку Аваль, а саме: за банківськими рахунками із зазначенням дати їх відкриття, закриття, валюти рахунків і залишку коштів; руху грошових коштів і суми оборотів за дебетом і кредитом; наявних кредитних рахунків, рахунків у цінних паперах, орендованих банківськіх чарунок, сейфів, договорів, на підставі яких були проведені банківські операції; операцій із готівкою – копій заяв на видачу/переказ готівки тощо.

Суд задовольнив клопотання.

Як зазначається в рішенні, слідство встановило, що депутат Полтавської облради не вказав у декларації за 2016 рік корпоративні права в 16 компаніях загальною вартістю 22,55 млн грн. Лебедин також забув вказати, що є бенефіціаром іще в 20 компаніях, статутний капітал яких становить 91,8 млн грн.

Крім того, він забув задекларувати дохід у 42,65 млн грн, який отримав у вигляді фінансової поворотної допомоги. Детектив зазначив, що Лебедин уклав із двома компаніями договір про надання поворотної фінансової допомоги на загальну суму 140 млн грн. На виконання зазначених договорів у 2016 році Лебедину перевели на рахунок у Райффайзен Банку Аваль зазначені вище 42,65 млн грн, а в 2017 році на рахунок в іншому банку – ще 4,1 млн грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%