Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Київ хоче зону вільної торгівлі зі США - Клімкін

Понеділок, 05 березня 2018 19:29

Україна має намір добиватися введення зони вільної торгівлі зі США. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції зі своїм фінським колегою Тімо Сойні в Києві, інформує «Кореспондент».

Клімкіна запитали, чи розглядає Україна можливість введення дзеркальних заходів, враховуючи заяву Дональда Трампа про введення мита на ввезення в США алюмінію і сталі. Міністр зазначив, що у світі питання про такий намір США активно обговорюється.

"Для нас це не сюрприз, оскільки ми розуміємо, що адміністрація Сполучених Штатів вивчала це питання досить довгий час. Ми налаштовані на максимально конструктивний діалог з адміністрацією та ведемо його в контексті українського експорту", - заявив він.

Клімкін додав, що Україна впевнена в надзвичайному потенціалі для розвитку торгово-економічного співробітництва. "І одна з пропозицій, яка звучить у цьому сенсі, - це введення зони вільної торгівлі зі Сполученими Штатами, оскільки зараз у нас вона є з Канадою. Виникає логічне запитання: а чому не зі Сполученими Штатами?" - сказав міністр.

Він зазначив надзвичайний потенціал для торгових відносин України зі США, але, перш за все, у сферах послуг, інвестицій і високих технологій. "Майбутнє ЗВТ - це для мене реально шлях вперед", - заявив Клімкін.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%