Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Вишки Бойка»: ГПУ встановила іноземні банки, де сховали $144 мільйони від оборудок

Понеділок, 12 березня 2018 20:35

Генпрокуратура встановила 10 рахунків в іноземних банках, на які були переведені кошти від оборудок, проведених під час купівлі самопідіймальних бурових установок В312 і В319 (так званих вишок Бойка), передає «Укрінформ».

Про це заявив у коментарі журналістам генпрокурор Юрій Луценко.

«Ми знаємо більше 10 рахунків, на які були переказані кошти, розкрадені з афери з (купівлі - ред.) нафтовидобувних установок», - сказав він.

Луценко розповів, що у січні поточного року ГПУ звернулася до Служби фінансового моніторингу з проханням прослідкувати рух коштів унаслідок закупівлі нафтовидобувних вишок. У результаті відомство звернулося до швейцарських та австрійських правоохоронців з тим, щоб отримати інформацію про рух коштів на певних рахунках у банках цих країн.

«На цей момент ми хочемо отримати арешт цих рахунків. Розуміючи, що кошти з них, найімовірніше, переведені на інші рахунки, ми хочемо отримати рух коштів з цих рахунків», - зазначив генпрокурор, уточнивши, що йдеться про 144 млн доларів.

Як повідомлялося, Регламентний комітет ВР під час засідання 12 березня визнав законними подання ГПУ щодо притягнення народного депутата Євгена Бакуліна до кримінальної відповідальності, його затримання та арешту. Бакуліна підозрюють у причетності до купівлі за завищеними цінами нафтовидобувних вишок ДАТ «Чорноморнафтогаз».

Раніше Генпрокуратура повідомила про підозру екс-президенту Віктору Януковичу та колишньому голові Нацбанку Сергію Арбузову у причетності до оборудок з купівлею за завищеними цінами двох бурових установок для ДАТ «Чорноморнафтогаз».

За словами генпрокурора, внаслідок оборудки 25 млн доларів було переказано компанії, підконтрольній Світлані Бакуліній - дочці тодішнього керівника НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%