Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Японці вивчать перспективи виробництва енергії зі сміття в Україні

Вівторок, 13 березня 2018 12:53

У Києві, Харкові і Дніпрі японська компанія проведе дослідження щодо поводження з відходами. Після цього визначить перспективи використання сміття для виробництва енергії, повідомляє Держенергоефективності.

Японське агентство з міжнародного співробітництва (JICA) досліджуватиме перспективи виробництва енергії зі сміття в Україні. Про це у вівторок, 13 березня, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, пишще Кореспондент.

Зокрема, представник агентства повідомив про намір провести грунтовне дослідження поводження з відходами в трьох українських містах - у Києві, Харкові і Дніпрі. На основі отриманих результатів будуть визначені перспективи ефективного використання сміття для виробництва енергії.

Своєю чергою Держенергоефективності розробило попередню фінансову модель інвестиційного проекту з переробки 80 тис. т сміття за рік і наступної генерації енергії.

"Потужність станції становитиме 2,3 МВт електроенергії та 1,8 МВт теплової енергії. Обсяг необхідних інвестицій у такий проект становитиме близько 19,4 млн євро, а термін його окупності - шість років", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, відомство працюватиме над можливістю залучення технічної допомоги JICA з розробки техніко-економічного обгрунтування для проекту з виробництва енергії зі сміття.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%