Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кутового повертають у Кабмін віце-прем’єром

П'ятниця, 13 квітня 2018 19:56

Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, який подав у відставку близько року тому, може повернутися в уряд. Інформація про те, що Кутовий може відкликати свою заяву з'явилася тиждень тому і зараз все більше інсайдерів повідомляють, що його повернення - питання вирішене, передає УНН.

Ця новина була дуже позитивно сприйнята ринком. Аграрії пов'язують з Кутовим низку ефективних змін в галузі і сподіваються, що з його поверненням цей курс продовжиться.

"Адже його розуміє ринок та Європа, з якою терміново доведеться вирішувати цілий клубок проблем, починаючи з землі і закінчуючи дотаціями", - цитують одного з сільгоспвиробників аграрні ЗМІ.

Він домігся закріплення в держбюджеті обсягу дотацій в еквіваленті 1% від аграрного ВВП, що забезпечило сільгоспвиробникам стабільну підтримку. Також Тарас Кутовий виступав за найбільш зважений варіант проведення земельної реформи в формі обороту прав оренди. Його називають "найбільш європейським з усіх аграрних міністрів", що перевершує навіть свого попередника, відомого "технократа" Олексія Павленка.

"Було б правильно розширити повноваження, і призначити Тараса Кутового віце-прем'єром з питань АПК. Те, що в Україні, де агропромисловий комплекс посідає провідне місце в економіці, в Кабміні немає профільного віце-прем'єра - нонсенс. Кутовий, маючи більше повноважень, зміг би в повній мірі реалізувати необхідні сільгоспвиробникам реформи", - говорить представник однієї з найбільших аграрних асоціацій.

Повідомлялося, що переговори про повернення Кутового ведуться вже кілька місяців, в тому числі на рівні Адміністрації Президента.

Нагадаємо, що Тарас Кутовий був призначений міністрів агрополітики в квітні 2016 року. Він пробув на цій посаді 13 місяців, реалізувавши кілька масштабних реформ, після чого прийняв рішення зосередитися на інвестиційній діяльності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%