Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Шість депутатів Київради проігнорували екологічні проблеми заводу «Радикал»

Середа, 25 квітня 2018 19:33

Сьогодні, 25 квітня, у кулуарах Київської міської ради відбулося засідання тимчасової комісії щодо вивчення ситуації, яка склалася на території хімічного заводу “Радикал”, передає кореспондент УНН.

Під час засідання представники комісії обмінялися думками щодо можливих шляхів вивезення токсичних відходів з території заводу. Проте жодного рішення по суті ухвалено не було, оскільки шість із тринадцяти членів комісії не з'явились на засідання - кворум не зібрався.

Екологічні проблеми Києва проігнорували депутати: Володимир Левін, Олесь Маляревич, Олег Петровець, Дмитро Банас та Ганна Свириденко. На засіданні була відсутня також і Ганна Сандалова, але вона попередила комісію про це заздалегідь.

Водночас ті члени комісії, які були присутні, вирішили, що перш за все треба провести дослідження території, щоб встановити, які саме речовини там містяться, яку загрозу вони становлять та як їх можна ліквідувати. Востаннє таке дослідження проводилось у 2001 році, і її результати не збереглись.

Дата наступного засідання комісії поки не відома.

Нагадаємо, ВАТ “Радикал” було введено в експлуатацію в 1951 році. Товариство було монополістом на виробництво деяких видів синтетичних матеріалів, зокрема пінополіуретану, бертолетової солі, гермобутилу, хімічних засобів захисту рослин.

У липні 1996 року підприємство зупинили, але з порушенням виводу потужностей з експлуатації. Залишки хімічних речовин не було вивезено з підприємства, що створило складну екологічну ситуацію та загрозу здоров'ю мешканцям міста Києва.

Сьогодні там досі зберігається 200 тис. тонн ртуті, а поряд проживають люди, проводять вуличні фестивалі та виробляють цукерки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%