Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Vodafone повідомив про відставку багаторічного керівника компанії

Вівторок, 15 травня 2018 12:16

Головний виконавчий директор (CEO) британського оператора зв'язку Vodafone Group Plc Вітторіо Колао, який займав цю посаду протягом останнього десятиліття, йде у відставку.

Про це йдеться в повідомленні Vodafone у вівторок, 15 травня.

Колао залишить свою посаду з 1 жовтня 2018 року, його місце як в.о. займе нинішній головний фінансовий директор Нік Рід. Заступник Ріда Маргеріта Делла Валле обійме посаду головного фіндиректора з 27 липня.

Також Vodafone повідомила, що доподатковий прибуток компанії за підсумками фінансового року, що завершився 31 березня, виріс до €3,9 млрд з €2,8 млрд в попередньому фінроці. Річний чистий прибуток становив €2,4 млрд  порівняно з чистим збитком в €6,3 млрд роком раніше.

Скоригований EBITDA - основний показник рентабельності операцій компанії - в минулому році зросла на 12% при очікуваному самою Vodafone підвищенні на 10%. Згідно з прогнозом компанії, в поточному фінроці її скоригована EBITDA збільшиться на 1-5%.

Річна виручка компанії зменшилася на 2,2% - до €46,6 млрд. Експерти, опитані FactSet, в середньому прогнозували виручку Vodafone на рівні €46,1 млрд.

Лише кілька днів тому Vodafone оголосила про придбання європейських активів телекомунікаційної компанії Liberty Global Plc за €18 млрд, що стало для британського оператора зв'язку найбільшим придбанням за останні роки. Крім того, Vodafone перебуває в процесі об'єднання свого індійського бізнесу з Idea Cellular - ця угода, як очікується, буде закрита в червні поточного року.


Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%