Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Новий український лоукостер отримав право на польоти

П'ятниця, 18 травня 2018 09:07

Новий український лоу-кост авіаперевізник SkyUp отримав сертифікат експлуатанта, що дає право на виконання рейсів.

Про це повідомили в прес-службі компанії, передає галузевий портал avianews.com.

Польоти нова авіакомпанія почне виконувати орієнтовно наступного тижня. На першому етапі SkyUp буде використовувати два 189-місцевих Boeing 737-800 2013 року випуску, які раніше літали в Malaysia Airlines. Зараз ці авіалайнери проходять перефарбовування в Братиславі та Стамбулі. Їм вже присвоєні українські реєстраційні номери UR-SQA і UR-SQB. Пізніше компанія поповнить парк 149-місцевим Boeing 737-700.

На першому етапі SkyUp виконуватиме чартерні міжнародні рейси для туроператора Join UP, власники якого значаться кінцевими бенефіціарами нового авіаперевізника.

Пізніше компанія приступить до виконання внутрішніх польотів за маршрутами Київ-Одеса і Харків-Одеса, які будуть здійснюватися по лоу-кост концепції.

Авіакомпанія SkyUp (Скайап) була зареєстрована в червні 2017 року Києві. Її керівником став відомий авіаційний експерт, який раніше працював в ряді авіакомпаній, Євген Хайнацький.

Засновником SkyUp виступила компанія ACS-Україна Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp.

У перший рік роботи планується виконання міжнародних чартерних рейсів, а також відкриття регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів. З середини літа повинні відбутися перші регулярні рейси за маршрутами Київ - Одеса і Харків - Одеса, а також будуть відкриті продажі на міжнародні рейси до Барселони і Ларнаки.

Раніше передбачалося, що сертифікат експлуатанта компанія отримає в квітні, проте цього не сталося. "Зміщення графіка пов'язане з виконанням фінальних процедур по отриманню льотної придатності на повітряні судна та сертифікаційних перевірок підприємства", - пояснив тоді причину затримки гендиректор авіаперевізника Євген Хайнацкий.

Нагадаємо, що в грудні 2017 року авіакомпанія SkyUp оголосила про початок чартерних польотів в квітні 2018 року. Внутрішні рейси авіакомпанія планувала почати виконувати з травня або червня.

У березні SkyUp і корпорація Boeing підписали контракт на $624 млн на виробництво п'яти літаків серії Boeing 737 MAX з можливістю подальшого дозамовлення ще п'яти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%