Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Поїзд до «Борисполя»: у міністерстві розповіли про ціни на квиток і час у дорозі

Вівторок, 22 травня 2018 21:02

У Міністерстві інфраструктури України розповіли про хід будівництва та деталі роботи майбутнього швидкісного залізничного сполучення Київ — аеропорт “Бориспіль”. Відповідна інформація була розміщена у вівторок на сайті відомства, передає УНН.

“Було декілька варіантів такого маршруту. Він вкрай необхідний, адже ми прогнозуємо різке зростання пасажиропотоку у аеропорту „Бориспіль“ за рахунок тих бюджетних авіаліній, які у цьому році полетять з цього летовища. Ми підтримали пропозицію „Укразалізниці“, яка полягає у тому, що ми будуємо дешевий варіант з’єднання — по існуючих коліях, які вже є. Є і наявний рухомий склад, який просто потребує ремонту”, — зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

У міністерстві зазначили, що завершення будівництва заплановане на грудень 2018 року.

Проектом передбачається зведення 272-метрового залізничного мосту над автотрасою Київ-Харків, будівництво пасажирських платформ з навісами біля аеропорту “Бориспіль”, впорядкування земельного полотна та укладання нових залізничних колій загальною протяжністю 3,7 км. Вартість проекту становить 583,3 млн грн.

Швидкісні потяги повинні долати відстань від залізничного вокзалу “Київ-Пасажирський” до аеропорту “Бориспіль” за 35 хвилин, маючи при цьому три проміжні зупинки: “Київ-Деміївський”, “ім.Г.Кірпи” та “ст.Дарниця”.

На маршруті будуть курсувати 11 поїздів PESA 620 м на 91 місце та два поїзди PESA 630 м на 192 місця, які на першому етапі мають перевозити близько 3,8 млн пасажирів на рік.

На цьому маршруті вперше для "Укрзалізниці" буде впроваджено безконтактну систему сплати за проїзд: термінали для сплати буду розміщені як на станціях, так і у вагонах потягу. Ціна за проїзд запланована на рівні 80 грн.

Як повідомляв УНН, завдяки залізничному сполученню з аеропортом “Бориспіль” зменшиться завантаженість автошляхів на 1000 автомобільних та 30 автобусних поїздок на день, що позитивно позначиться на екологічній ситуації в регіоні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%