Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гройсман вмовляв депутатів погодитись на вимоги МВФ щодо Антикорупційного суду - джерело

Середа, 23 травня 2018 11:13

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман приїзжав до парламенту, щоб вмовити парламентарів погодитись на вимоги Міжнародного валютного фонду стосовно Антикорупційного суду. Про це кореспонденту УНН повідомило проінформоване джерело у Верховній Раді України.

"Гройсман приїзжав до парламенту, щоб вмовити парламентарів погодитись на вимоги МВФ стосовно Антикорупційного суду, тобто права вето для міжнародних експертів. Він аргументував це тим, що без грошей МВФ Україна просто не зможе далі триматися "на плаву". Ціна питання 1 мільярд доларів – без них можна готуватися чи не до дефолту", - повідомив співрозмовник агентства.

Він додав, що серед вимог МВФ є те, що кандидати на суддів Антикорупційного суду мають бути повністю незалежними від українсько влади та "майже неможливе подолання вето".

"Серед депутатів є серйозні побоювання, що після початку роботи такого, повністю незалежного суду, кількість "ув’язнених" за корупцію буде дуже велика", - резюмувало джерело.

Нагадаємо, раніше джерело повідомило УНН, що на перемовини щодо законопроекту про Вищий антикорупційний суд до Верховної Ради прибув Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада на пленарному засіданні у середу планує розпочати розгляд президентського законопроекту про Вищий антикорупційний суд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%