Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укрпошта» знаходиться на межі банкрутства, – перший заступник гендиректора

Вівторок, 12 червня 2018 21:11

Перший заступник генерального директора Публічного акціонерного товариства (ПАТ) "Укрпошта" Олександр Чернявський під час робочої зустрічі редакторів національних та регіональних газет, активістів Національної спілки журналістів України (НСЖУ) заявив про критичний фінансовий стан підприємства.

Про це повідомила прес-служба НСЖУ, передають Українські Новини.

Відтак, саме цим "Укрпошта" пояснює пропозиції крупним видавцям відтермінувати розрахунок із редакціями за підсумками передплатної кампанії.

"На сьогодні, за нашими підрахунками потрібно віддати редакціям близько 260 млн гривень. По умовам контракту виплата має відбутися наприкінці липня – початку серпня. Аби добре було всім, пропонуємо розтермінувати виплати із авансуванням 40% і відтермінування "хвоста" у вересні, - говорить Олександр Чернявський. - Звісно, остаточне рішення буде за редакціями, наполягати тут ми не маємо права".

Передплатні кошти, як відзначає Чернявський, звісно, не є власними коштами "Укрпошти" – їх приносять громадяни, воліючи передплатити те чи інше видання. А "Укрпошта" виступає лише посередником.

"Але ситуація складається така, що нині підприємство перебуває в досить таки скрутному становищі. Тому нам важливо досягти взаємовигідного компромісу. У нас ось вже півроку лишається неврегульоване питання стосовно тарифікації Пенсійного фонду. А цей вид діяльності досить потужний: поглинає близько 50% наших витрат, а в доходній частині становить близько 25%, - відзначає Чернявський. – Ми дуже сильно залежимо від Пенсійного фонду: якщо ж відмовимося від співпраці з ним, то близько 20-25 тис. працівників "Укрпошти" втратять робочі місця, буде закрито близько 6 тис. відділень. Але після зростання мінімальної заробітної плати грошей, які надходить від Пенсійного фонду, не вистачає для виплати заробітної платні нашим листоношам, операторам та іншим працівникам. На жаль, за такої ситуації мусимо визнати, що "Укрпошта" знаходиться на межі банкрутства.

Як відомо, уперше "Укрпошта" суттєво затримала розрахунки із українськими видавцями на початку 2017 року, одразу після запровадження нового рівня мінімальної заробітної плати у розмірі 3 200 гривень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%