Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Урядовий кур’єр» опублікував постанови для ринку електроенергії через півроку

Середа, 20 червня 2018 16:27

Видання "Урядовий кур'єр" 20 червня опублікувало затверджені Нацкомісією регулювання енергетики ліцензійні умови для оператора ринку електроенергії, виробників і гарантованого покупця електроенергії, ведення торговельної діяльності.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідні постанови НКРЕКП затвердила ще 27 грудня 2017 року, проте вони вступлять в силу тільки через півроку - з 21 червня 2018 року.

Всі ці документи необхідні для запуску в Україні нового ринку електроенергії.

Крім цього, офіційне видання 20 червня оприлюднило скоректовані НКРЕКП умови і правила оптового постачання електроенергії, а також затверджену регулятором методику розрахунку вартості робіт з підключення споживачів до електромереж.

У цьому ж номері "Урядового кур'єра" опубліковані оновлені НКРЕКП порядки розрахунку компенсації для постачальників електроенергії за поставку населенню (за однозонному та диференційованиму тарифами), а також іншим споживачам за диференційованими тарифами.

Як повідомлялося, в минулому році колишнє керівництво НКРЕКП неодноразово звинувачувало "Урядовий кур'єр" у затримці публікації її постанов.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

На виконання зобов'язань України по Третьому енергетичному пакету ЄС в квітні 2017 року парламентаріями прийнятий закон "Про ринок електричної енергії".

Закон "Про ринок електроенергії" передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає ряд сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу вперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.

При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.

Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, в тому числі в питанні поділу компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%