Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Все непросто» - Гройсман відзвітував перед Радою

Середа, 20 червня 2018 21:00

Після місяців очікування Кабінет міністрів прийшов у Верховну Раду зі звітом про діяльність за 2017 рік.

Свої здобутки уряд презентував перед комітетом з питань економічної політики. Засідання проводили у залі погоджувальної ради, пише gazeta.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що Кабінет міністрів проходить "достатньо складний період, випробування, які під силу лише тоді, коли ти віриш у те, що робиш".

Глава уряду почав із пріоритетів роботи:

"Наше завдання - змінити систему таким чином, щоб вона стала стійкою, щоб люди отримали блага, які їм належать. Це можливо зробити через зростання національної економіки, що є пріоритетом нашого уряду... Поставили собі пріоритет економічного зростання від 5 відсотків і вище".

Про підвищення соціальних стандартів:

"Ми запровадили з 1 січня 2017 року майже вдвічі зростання мінімальної заробітної плати. Вона була 1450 гривень. Із 1 січня підвищили до 3200. І з 1 січня 2018 року вона вже 3723 гривні... Нашим пріоритетом на 2018 рік залишається залучення максимально можливих інвестицій в економіку держави, щоб ріст став більш відчутним".

Про успіхи в реформах:

"Відкрили можливості до побудови нової освітньої системи. Вона охоплює питання дошкільної освіти з розширенням мережі садочків, загальної середньої школи, технічної і вищої школи. Сьогодні опікуємося тим, щоб створити сучасну систему підготовки громадян і дати доступ дітям до сучасної освіти.

Відкрили можливості подолати безлад, який панує в системі охорони здоров'я. Перші паростки результатів на первинній ланці отримаємо цього року...

Ухвалили антикорупційний європейський закон щодо приватизації. Він дозволить в неефективний державний сектор залучити інвестиції. Це дасть можливість створювати нові робочі місця, виробляти українську продукцію, зміцнювати економіку країни...

Досягли гарної динаміки щодо впровадження однієї з основних реформ - децентралізації влади. Кілька років формуємо безпрецедентну підтримку територіальних громад, органів місцевого самоврядування".

Про пенсії:

"У жовтні відкрили можливості для зміни пенсійної системи, завдячуючи українському парламенту. Понад 9 мільйонів українських пенсіонерів будуть отримувати кожного року підвищення пенсії".

Про дороги:

"Почали нарощувати обсяги виконання робіт щодо модернізації інфраструктури... Ідеться про українські дороги. Процес відновлення почався".

Про сільське господарство:

"Почали точково підтримувати сільгоспмашинобудування, підприємства з вирощування худоби, переробці молока. Це дасть зайнятість на селі та підтримку сектора".

Глава уряду наголосив, що за 5 місяців 2018 року фіксується зростання реальної заробітної плати на 19%. Він висловив очікування, що до кінця року середня заробітна плата буде 10 тис. грн.

"Уряд сконцентрований над виконанням тих завдань, які перед нами стоять... Все непросто. Але здолає дорогу той, хто іде. Давайте іти разом далі", - завершив Гройсман.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%