Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АМКУ оштрафував кондитерську компанію за імітацію упаковки Roshen

П'ятниця, 22 червня 2018 14:16

Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував компанію Київський БКК на 326,1 тис. грн за використання упаковки, схожої за оформленням на упаковку дочірнього підприємства Кондитерська корпорація Рошен.

Про це повідомили у прес-службі АМКУ.

Так, компанія оштрафована за порушення закону Про захист від недобросовісної конкуренції. У повідомленні не уточнюється, про яку саме упаковку йде мова.

Київський БКК - український виробник тортів та тістечок.В асортименті БКК понад 90 позицій тортів і тістечок, у тому числі торти Київський дарунок, Грильяжний глазурований, Празький з вишнею, Хрещатий яр, Київські каштани, тістечка Заварні з кремом, Бісквітно-кремові і Трюфельні. Щомісяця БКК виробляє 350 тонн кондитерських виробів.

Нагадаємо, що раніше АМКУ оштрафував компанію Київхліб на 219 тис. грн за використання оформлення для торта Казковий ключик, яке, на думку відомства, схоже на оформлення упаковки торта Золотий ключик виробництва дочірнього підприємства Кондитерська корпорація Рошен.

Крім того, суд також заборонив Київхлібу виробляти торти Золотий ключик в упаковці, яка повністю або частково копіює упаковку "рошенівських" тортів.

Пізніше Рошен звернувся до Господарського суду Києва з позовом про порушення гіпермаркетом Ашан Україна, а також виробником Белларія права інтелектуальної власності під час випуску продукції під торговою маркою Київський торт. Суд постановив знищити і ці упаковки.


До складу корпорації Roshen входять Кременчуцька, 2 Вінницькі, Київська кондфабрики, Маріупольська, яка знаходиться на стадії ліквідації, а також Клайпедська кондитерська фабрика UAB Roshen (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Президент Петро Порошенко є кінцевим бенефіціарним власником групи Roshen; у квітні 2016 року інвестиційна компанія ICU заявила про завершення передачі в траст компанії Rothschild Trust частки Порошенко в кондитерській корпорації Roshen. Пізніше Порошенко заявив про те, що не впливає на свої активи в Roshen.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%