Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міноборони звинуватили в махінаціях із забезпеченням військових житлом

Субота, 23 червня 2018 11:42

За останні сім років за державні кошти військовослужбовцями було отримано 4518 квартир, що становить лише 10% від реальних потреб. Такі офіційні висновки Рахункової плати, викладені у свіжому звіті, пише "Головком".

Згідно з цим звітом, за 2011-2017 роки Міноборони отримало 2,85 млрд грн на вирішення житлових проблем військовиків. І майже половина цієї суми, а саме 1,25 млрд грн, була надана в 2016-2017 роках.

У Рахунковій палаті вважають, що під час розпорядження цими коштами мали місце корупція,шахрайство, службова недбалість та службове підроблення. Внаслідок дій чиновників вартість незавершеного житлового будівництва зросла більше ніж на 100 млн грн. Сотні мільйонів гривень з бюджетних коштів перераховувалися на рахунки забудовників з метою оплати житла за недостовірними актами.

У результаті за бюджетною програмою 2016-2017 років із 2200 запланованих квартир Міноборони отримало тільки 1083, що складає менше половини від плану. Також держава вимушена сплачувати орендоване житло для тих військових, які поки не отримали квартир: на це було витрачено понад 670 млн грн за два останні роки.

Загалом Рахунковою палатою було визначено, що 638,4 млн грн було витрачено через нерезультативне та неекономне використання коштів, а це свою чергу складає більше ніж половину використаних за останні два роки асигнувань.

Міноборони звинувачують у відсутності стратегічного плану дій із забезпечення житлом військовослужбовців, що стоять на квартирному обліку. Натомість кількість останніх за два роки збільшилася з 45 до 47 тис.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%