Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аеропорт Київ звинуватив НАБУ в аварії літака

Середа, 11 липня 2018 15:27

Літак авіакомпанії BRAVO викотився за межі злітно-посадкової смуги через втручання НАБУ в роботу аеропорту, стверджує керівництво компанії.

Керівництво аеропорту Київ ім. І. Сікорського заявляє, що дії Національного антикорупційного бюро привели до аварії літака компанії BRAVO, який при посадці викотився за межі злітно-посадкової смуги. Про це йдеться в заяві компанії Майстер-Авіа, котра управляє аеропортом, пише Кореспондент.

"14 червня 2018 року адміністративні будівлі і термінали Міжнародного аеропорту Київ ім. І. Сікорського були заблоковані співробітниками НАБУ, озброєними автоматичною зброєю. З 10:00 14 червня до 5:00 15 червня, протягом 19 годин керівництво КП МА Київ і компанії Майстер-Авіа, в тому числі, начальники відділів і ключові співробітники, утримувалися у своїх кабінетах без засобів зв'язку і можливості координувати роботу аеропорту. Таким чином була заблокована робота як комунального підприємства, так і приватної компанії Майстер-Авіа, що займається розвитком і обслуговуванням аеропорту", - йдеться в заяві.

Як зазначається, наслідком дій НАБУ стала неможливість запобігти аварії літака з 169 пасажирами, який під час посадки в сильну грозу викотився за межі злітно-посадкової смуги. При цьому керівництво аеропорту не мало можливості вжити відповідних заходів через погодну ситуацію.

"Тільки завдяки злагодженій роботі рятувальних служб аеропорту ситуацію вдалося утримати під контролем і в результаті інциденту ніхто не постраждав. Подібна подія трапилася вперше за 94 роки діяльності аеропорту", - йдеться в заяві.

Керівництво аеропорту попереджає, що в разі повторного блокування роботи об'єкта силовими структурами, з метою забезпечення безпеки пасажирів та екіпажів, обслуговування рейсів буде призупинено.

Нагадаємо, після аварії аеропорт був закритий на п'ять годин. Минулого тижня літак утилізували.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%