Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кличко прокоментував результати Києва у рейтингу The Ecomomist

Вівторок, 14 серпня 2018 16:27

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував результати міста у щорічному рейтингу The Economist найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018.

Про це йдеться на офіційному сайті мера.

За словами мера столиці, не останню роль у формуванні оцінки комфортності життя в  рейтингу має безпекова ситуація в країні.

"Навіть попри те, що, в цілому, Київ живе мирним життям, за 700 кілометрів від столиці тривають бойові дії. Ми звикли до такого життя. А для експертів "The Economist" - це загроза, що в результаті випливає на оцінку комфорту життя в місті. Цей рейтинг є проекцією оцінки експертами того, що відбувається загалом в Україні", - відзначив мер Києва.
 
Столиця України цього разу у списку посіла 118 місце, набравши 56,6 балів з 100 можливих і опинився в списку міст, які за 5 років (з 2013-ого) найбільше погіршили своє становище. Згідно з даними рейтингу, показник комфорту життя в Києві впав на 12,6%.

"Але, я хочу звернути увагу, що в порівнянні з торішніми результатами Київ піднявся в рейтингу на 13 позицій. В 2017 і 2016 році місто займало 131 позицію в рейтингу. І відзначу, що це не завадило Києву блискуче провести і фінал Ліги чемпіонів, і Євробачення, збільшити потік туристів", - наголосив мер.
 
"Протягом останніх дванадцяти місяців Київ значно поліпшує свої позиції за рахунок економічного росту та відносної політичної стабільності. Навіть попри конфлікт на Донбасі", - процитував The Economist Кличко.

Нагадаємо, журнал The Economist опублікував щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018.

На першому місці в списку розташувалася столиця Австрії Відень, на другому - місто Мельбурн в Австралії, третє місце зайняло японське місто Осака. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%