Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НАЗК внесло припис Нищуку

Середа, 15 серпня 2018 16:19

Припис, внесений міністру стосується порушення вимог частини четвертої статті 28 ЗУ "Про запобігання корупції".

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис міністру культури України Євгену Нищуку.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначається, НАЗК на своєму засіданні прийняло рішення про внесення трьох приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Зокрема, приписи внесено міністру культури України Євгену Нищуку стосовно Генерального директора  "Національного музею історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс" Івана Ковальчука, а також Житомирському міському голові Сергію Сухомлину та виконуючому обов’язки головного лікаря Комунального підприємства "Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" Токмацької міської ради Віталію Пасєвіну стосовно їх підлеглих.

Повідомляється, що припис, внесений Нищуку стосується порушення вимог частини четвертої статті 28 ЗУ "Про запобігання корупції".

"Міністерством культури України як органом, до повноважень якого належить звільнення з посади Генерального директора музею Івана Ковальчука, не вжито передбачених законодавством заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у його службовій діяльності, зумовленого спільною роботою зі своєю дружиною. Встановлено, що дружина Івана Ковальчука обіймає керівні посади з 1995 року та до сьогодні перебуває в прямому підпорядкуванні у свого чоловіка – генерального директора музею", – йдеться у повідомленні.

Окрім того повідомляється, що припис, який було внесено Житомирському міському голові стосується начальника комунального підприємства "Інспекція з благоустрою м. Житомира" Юрія Юзвинського, який не передав в управління у тридцятиденний строк з моменту призначення його на посаду належні йому корпоративні права ТОВ "Інструмент-Полісся", чим порушив вимоги частини першої статті 36 ЗУ "Про запобігання корупції".

Також припис було внесено виконуючому обов’язки головного лікаря Комунального підприємства "Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" Токмацької міської ради стосовно його підлеглого Володимира Тарасенка, заступника головного лікаря з медичного обслуговування населення цього підприємства.

"За результатами перевірки встановлено: під час виконання обов’язків головного лікаря Володимир Тарасенко надав інформацію про стан здоров’я пацієнта у відповідь на запит адвоката. Цим він порушив законодавство, зокрема, вимоги статті 43 ЗУ "Про запобігання корупції" щодо нерозголошення інформації", – йдеться у повідомлені.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%