Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Роман Труба оголосив про запуск роботи Державного бюро розслідувань

Четвер, 16 серпня 2018 20:40

До роботи в Державному бюро розслідувань (ДБР) приступили перші 42 переможця конкурсу на посади в центральному апараті відомства. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба, який 16 серпня прийняв  у них присягу держслужбовця, пише ukranews.com

За його словами, мова йде про фахівців підрозділів правового забезпечення, міжнародного співробітництва, зовнішніх комунікацій, режимно-секретної роботи та захисту інформації, внутрішнього аудиту, служби кадрів.

"Найближчим часом будуть призначені сотні слідчих, які почнуть перші кримінальні розслідування. Крім того, зараз працює конкурсна комісія, яка проводить відбір на всі територіальні управління. По закінченні цього відбору ми зможемо говорити про повноцінний початок роботи Державного бюро розслідувань", - повідомив Роман Труба.

Директор ДБР планує запустити роботу свого ведомства у повному обсязі восени нинішнього року, але для цього знадобиться координація зусиль з іншими держорганами, насамперед з Кабінетом міністрів України. Також Роман Труба зараз займається питанням приміщення для центрального апарату ДБР, яке повинно відповідати специфіці роботи цього органу, з огляду на проведення слідчих дій.

Верховна Рада ухвалила закон про створення ДБР 12 листопада 2015 року. Створення цього органу передбачено Конституцією України: до нього повинні перейти від прокуратури функції досудового розслідування, а за прокуратурою залишиться функція нагляду. ДБР буде розслідувати злочини, вчинені вищими посадовими особами, службовцями НАБУ і САП, а також військовими злочинцями.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%